غزه برق ندارد، مسلمانان ....... ندارند
غزه برق ندارد، مسلمانان ....... ندارند:
رجلاً ینادى یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم؛
کسى که فریاد مردى را بشنود که مسلمین را به کمک مى طلبد، پس اگر او را اجابت نکند، مسلمان نیست.
در خبر ها آمده بود: اسرائیل راههای نوار غزه را بسته است.
امکان ارسال کمک های بشردوستانه به یک و نیم میلیون نفر مردم این منطقه، از میان رفته است.
نیروگاه برق از کار افتاده ،در نتیجه آب قطع شده است، پمپ بنزین ها از کار افتاده اند و بیمارستان ها فقط برای مدت محدودی امکان استفاده از ژنراتورهای خود را دارند.
شاید خیلی ها با شنیدن این خبر یاد فیلم ها و داستان های جنگی پیش از تمدن می افتند؛ وقتی که جنگاوران یک قبیله یا قوم به قلعه قبیله یا قوم دیگری هجوم آورده و آن را محاصره می کردند و راه آب و مواد غذایی را می بستند تا مردم تسلیم شوند و دروازه قلعه باز شود.
سخنان سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل هم چیزی شبیه همین قصه ماقبل تاریخ مدرن است: هر وقت آنها از حمله دست بردارند همه چیز به حال عادی بازمی گردد.
در میان همین تاریکی اما اسرائیل به غزه یورش می برد تا وحشت کودکان فلسطینی را بیشتر کند...
فریاد کمک خواهی و یاللمسلمین مردم غزه گوش فلک را کر کرده است. آیا کسی این صدا ها را نمی شنود.
با وجود این همه فریاد فلسطینیان و دیگر مظلومان جهان آیا گناهی بر گردن ما نیست؟ چه کسی فریاد اینها را پاسخ میدهد؟
احادیث فراوانی وجود دارد که به بیان وظایف سیاسی و اجتماعی مسلمانان و دولتهای اسلامی در برابر مسلمانان ستمدیده پرداخته است؛ بدین معنا که هرگاه خواهران و برادران مسلمان مورد تجاوز و اهانت واقع شوند، همگان وظیفه دارند که به حمایت و دفاع از ستمدیدگان بپردازند، زیرا در آموزههای اسلامی همه مسلمانان، برادران دینی بوده(3) و حمایت از یکدیگر وظیفه همگانی است.
پیامبر(ص) فرمود: "مَثَل افراد با ایمان در دوستی و نیکی به یکدیگر همچون اعضای یک پیکر است که چون بعضی از آنها رنجور شودو به درد آید، دیگران را قرار و آرامش نخواهد بود".(4)
بنی آدم اعضای یکدیگرند، که در آفرینش زیک گوهرند.
چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار.
نخستین کسانی که باید به ندای مظلومان و محرومان فلسطین ، عراق و... پاسخ دهند، رهبران دولتهای اسلامی هستند. امروزه حکومتهای جهان اسلام میتوانند با وحدت و همگرایی و اتخاذ راهکارهای منطقی به حمایت از مردم مظلوم فلسطین در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه و عراق و... بپردازند.
همه افراد مسلمان وظیفه دارند که به ندای مظلومانه ستمدیدگان مسلمانان پاسخ داده و به فریاد آنان برسند.
اما متاسفانه امروزه اکثر رهبران کشورهای اسلامی نه تنها به کمک این ستمدیدگان نمی شتابند، بلکه با یهودیان صهیونیست بر سر یک میز با هم می نشینند و دم از صلح و دوستی می زنند، کسانی که داعیه رهبری جهان اسلام و عرب را دارند و خود را خادمین حرمین شریفین می دانند با یهودیان و دشمنان اسلام به سلامتی یک دیگر می نوشند و فارغ از هر دغدغه ای خنده های سرمستی سر می دهند.
اما وظیفه ما چیست؟
حمایت از مسلمانان مظلوم ابعاد مختلف دارد؛ راهپیمایی، مبارزه سیاسی و اقتصادی علیه اشغالگران قدس و عراق؛ چنان که امروزه مردم ایران با راهپیمایی و اعلام انزجار و کمکهای مالی به ندای مردم فلسطین پاسخ میدهند.
از بارزترین کارهایی که در دفاع از مردم مظلوم فلسطین صورت گرفته اعلام آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز جهانی قدس به منظور حمایت از مردم فلسطین و انجام وظیفه الهی از امام راحل(س) بوده است، البته مراجع عظام تقلید، رهبر انقلاب و مسئولان عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران نیز، جهان اسلام را به حمایت از مردم فلسطین فرا خوانده اند. مردم ایران هم با حمایت همه جانبه خود، به حدیث پیامبر، مبنی بر فریادرسی به ندای مظلومان پاسخ دادند.
کسب آگاهی از ستمی که بر مسلمانان میرود و آگاهی بخشی به انسانهای دیگر و آماده بودن برای کمکهای دیگر و حتی در صورت لزوم، حضور میان آنها و کمک نظامی میتواند از جمله پاسخ دادن به ندای مظلومیت مردم فلسطین و عراق باشد؛ اما باید هر کاری به طریق صحیح خود انجام شود تا هیچ گونه بهانهای به متجاوزان ندهد، به همین خاطر، حمایت نظامی آخرین گزینه است.
بر این اساس آن دسته از مسلمانان و دولتهای اسلامی که توان حمایت از مظلومان مسلمان را دارند و شرایط حمایت از آنها فراهم است، از مردم ستمدیده حمایت نمیکنند، به وظیفه خود عمل نکردهاند. عدم انجام وظیفه با مبانی و آموزههای اسلامی همسویی ندارد و اینان دستورهای قرآن را نادیده گرفتهاند، زیرا قرآن حمایت و فریادرسی مظلومان را وظیفه همگان دانسته و تخلف از آن را جایز نمیداند: "چرا در راه خدا و در راه مردان و زنان و کودکانی (که به دست ستمگران) تضعیف شدهاند پیکار نمیکنید؟!
همان افراد ستمدیدهای که میگویند: خدایا، ما را از این شهر که اهلش ستمگرند، بیرون ببر و برای ما از طرف خود سرپرست قرار بده واز برای ما از طرف خود یار و یاوری تعیین فرما!".(5)
پی نوشتها:
1. الکافی، ج 2، ص 164.
2. بحارالأنوار، ج 71، ص 338 - 339.
3. حجرات (49) آیه 10.
4. تفسیر ابوالفتوح رازی، ج 2، ص 45.
5. نساء (4) آیه 74؛ تفسیر نمونه، ج 4، ص 9.
محمد هاشم نعمت اللهی
14/9/1387
قم المقدسه